15 Ocak 2008 Salı

KELEBEK MOBİLYA ÇOCUK TİYATROSU



OYUN: “LİLİBEK, SEN DE BİR DİLEK TUT”
YAZAN: ÜMİT KİREÇÇİ
YÖNETEN: FATİH ÖZYİĞİT
SANAT YÖN.: ARZU SURİÇİ KİREÇÇİ
ARANJÖR: OLAY ANDAÇ
MÜZİK: RIZA ÖZ
DEKOR: ERKİN ERGİN
KOSTÜM: MERİH SUALP
PRODÜKSİYON: DÜŞEVİ Tiy. Org. Yay.
ORGANİZASYON: WBR



OYUN ÖZETİ:


Can, yeni bir eve taşınmıştır ve hiç arkadaşı yoktur.Annesiyle de duygularını paylaşmaktadır. İlk olarak odasındaki eşyalarla arkadaşlık kurar. Uyuma saati gelmiş ve annesine iyi geceler diledikten sonra uykuya dalmıştır. Lilibek, yalnız olan Can’ın yanına gelir sihirle Koltuk ve Dolabı canlandırır. Uykudan uyanan Can, şaşkınlık ve sevinçle Koltuk, Dolap ve Lilibek’le arkadaş olurlar. Lilibek, Can’ın hayallerini sorar ve “Ben Kaşif Olmak İstiyorum” dileğine uyarak sihirle bu hayalin gerçekleşmesini sağlar. Grup, maceralara doğru yol alır.


Sırasıyla Afrika, Kutuplar ve Mars’ın ziyaret edilmesiyle renkli mekanlara gidilir, şaşırtıcı kişilerle tanışılır ve türlü maceralar yaşanır. Ancak gün bitiminde Can’ın uykusu gelir ve herkes eski haline döner. Acaba bu bir rüya mıdır?

Hayalleri sadece bir defalık gerçekleştiren Lilibek, çocukların hayallerini gerçekleştirebilmek için kendi çabalarının önemini anlatır, hayal gücünü destekler ve eşyalarımızla, mobilyalarımızla ilişkimizi düzenlememiz gerektiğini hatırlatır bu oyunla

TEKNİK NOTLAR:


1. Oyun boyunca uçma sahnelerinde özel efektler kullanılmıştır. Özel olarak hazırlanan çizimler özel perdeye slayt olarak yansıtılmış, oyuncular şehir, deniz, Afrika, dünya, uzay, mars gibi noktaların üzerinden uçar gibi bu görüntülerin önünden geçmişlerdir.
.
.
.
2. Oyun sonunda izleyicilerimize özel hazırlanmış Lilibek Stiker, Çanta, Boyama ve Bulmaca kitapları dağıtılmıştır.
3. Oyunumuzu başta GALERIA alış-veriş merkezi olmak üzere kolej ve devlet ilköğretim okullarında ücretsiz olarak sergiledik.



Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU