13 Ekim 2009 Salı

Şanlıurfa Etkinliklerimiz Urfa Basınında

Genel Sanat Yönetmenimiz Ümit Kireççi'nin yazdığı, yönettiği ve canlandırdığı Anlatı Tiyatrosu tarzı oyunumuz "Mutluluğun Resmi" Urfa'da sergilendi. "ÇROP Çizgi Roman Atölyesi" de yine Şanlıurfa'lı miniklerle buluşmamız için keyifli bir bahane oldu.

Çizgi Roman Yapalım
11 Ekim 2009 Pazar Saat 15:46
“1. Edebiyat Şöleni” kapsamında düzenlenen “Çizgi Roman Yapalım Atölyesi”ne Şanlıurfalı miniklerin ilgisi yoğun oldu.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa 5. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında düzenlenen “1. Edebiyat Şöleni” kapsamında Karakoyun İş Merkezi önünde kurulan dev çadırda minik çocuklara yaklaşık 2 saat çizgi-roman tekniğiyle keyifli anlar yaşatıldı. Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce TURKCELL’in de katkılarıyla gerçekleştirilen “5. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında düzenlenen “1. Edebiyat Şöleni” kapsamında düzenlenen “Çizgi Roman Yapalım Atölyesi”ne Şanlıurfalı miniklerin ilgisi yoğun oldu. Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) Kurucusu, Edebiyat Şenliği’nin Organizasyonunu gerçekleştiren DUSOD Derneğinin Üyesi Sanat Yönetmeni Ümit Kireççi’nin idaresinde Rıdvan Şoray’ın çizimleriyle renk kattığı etkinlikte minikler hayli ilginç fikirler sundular. Çizgi roman sanatının ülkemizde hak ettiği değeri görmelidir diyen Sanat Yönetmeni Ümit Kireççi, “Kısaca Teksa-Tommiks denilen ve küçümsenen ülkemiz, çizgi romanı bir sanat dalı olarak görmeli bu konuda müzeler açmalı ve sanatçılara değer vermelidir” dedi. 2008 yılından bu yana Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak Türkiye’yi karış karış dolaştıklarını çizgide yetenekli genç ve çocukları atölyeye kazandırdıklarını kaydeden Kireççi çizgi roman sanatını hak ettiği yere getirmeye çalıştıklarını söyledi. Minikler kendilerini bu imkanı sunan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşekkür ettiklerini kaydettiler.
http://www.sanliurfa.com/news_detail.php?id=12804

YEREL BASINDA KÜLTÜR SANAT
Yazar ICA-Yaşam Tasarım Uzmanı Koç Filiaz Tosyalı’nın başkanlık yaptığı toplantıda, Şanlıurfalı Gazeteci-Yazar Naci İpek, Köşe Yazarı Mehmet Göncü, Misbah Hicri ve festivale konuk olarak katılan Çizgi-Romancı Ümit Kireççi davetlilerle söyleşi yaptı.

edebiyat şenlği yazarlar sohbet
by sanliurfasembolgazetesi

Şiir Şöleni
Şanlıurfa 5. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 1. Edebiyat Şöleni kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezi'nde şiir dinletisi ve öykü anlatımı yapıldı
“Peygamberler Şehri Şanlıurfa 5. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında organize edilen “1. Edebiyat Şöleni” kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezi’nde şiir dinletisi ve öykü anlatımı yapıldı. Turkcell’in katkılarıyla Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 5. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında düzenlenen “1. Edebiyat Şöleni”nde şairler Şanlıurfalılarla buluştu. Ülkü Kireççi’nin organizatörlüğünü yaptığı Şair Ayhan Can’ın keman dinletisi ve şiirleriyle renk kattığı etkinlikte Nebahat Ercan, Gülay Birkl, Hünsan Şeker, Bekir Şirinoğlu, Şükrü Algın ve Remzi Kara birbirinden güzel şiirlerini seslendirdi. Etkinliğin ikinci kısmında ise davetlilere çizgi roman tekniği ile öykü anlatımı gerçekleştirildi. Yazar Filiz Tosyalı’nın anlatımında Rıdvan Şoray’ın müthiş çizimleri ve Ümit Kireççi’nin oyunlarıyla özellikle çocukları oldukça eğlendiren öykü anlatımında Dedekorkut’tan günümüze miras kalmış olan anlatı geleneğiyle bir oyun tiyatrolaştırıldı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, şiir dinletisine katılan şairlere birer şükran belgesi takdim etti. Etkinliğe Belediye Başkanı Fakıbaba’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve Mehmet Fevzi Yücetepe ile çok sayıda sanatsever katıldı.
http://www.urfahabermerkezi.net/haber_detay.asp?haberID=5433

Diğer haberler:
63 Haber
Şanlıurfa Sembol
Medya73r
LPG Haber
Güneydoğu
Şanlıurfam
11 Nisan
Kent Haber

Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU