7 Temmuz 2010 Çarşamba

2009'da da Denizli'deydik


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Denizli’de birincisi gerçekleştirilen Edebiyat ve Kültür Şenliği, tamamlandı.
DENİZLİHABER / 18.05.2009 - 19:31
Denizli Valiliği’nin koordinasyonunda hazırlanan etkinlik, Denizli Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, DUSOD Derneği Kurucusu Filiz Tosyalı ve XS Ajans Genel Müdürü Özge Özgeldi’nin katkılarıyla, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.
Çocuk ve gençlere edebiyatı sevdirmek, hayata bakış açılarını genişletmek ve onlara kelimelerle nasıl bir dünya yaratabileceklerini anlatarak geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DUSOD Derneği Kurucusu Filiz Tosyalı ve XS Ajans Genel Müdürü Özge Özgeldi, ICF Dünya Koçluk Federasyonu Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esra Aksüyek ve Sami Bugay ile Yazarlar Filiz Tosyalı, Savaş Ünlü, Mehmet Güler ve Hüsnan Şeker, Şair Ayhan Can, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri ile sanatseverler katıldı.
DUSOD Derneği Kurucusu Filiz Tosyalı, şenliğin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Denizli’de ilki düzenlenmesine rağmen çocuklar ve gençlerin etkinliğe gösterdikleri ilginin kendilerinin memnun ettiğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da eğitim ve kültürlerini ön planda tutan ülkelerin her alanda geliştiklerini söyledi. Bu etkinliği, bir proje haline dönüştürerek her yıl tekrarlanmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Oğuz, öğretmen ve öğrencilerin bu etkinliği sahiplenmesini istedi.
Vali Yavuz Erkmen, her ilk yapılan işin zorlukları da bünyesinde barındırdığını ifade ederek, önümüzdeki yıllarda düzenlenecek Edebiyat Şenliği’nin daha geniş katılımlı olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Gençlerin sanata ve kültüre önem vermeleri gerektiğinin de altını çizen Vali Erkmen, “Sanata ve kültüre gençlerimiz ne kadar önem verirlerse, gelişmeleri de o kadar sağlam olur” dedi.
Konuşmaların ardından Denizli Namık Kemal İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi, halk oyunları gösterisi sundu. Ardından Şair Ayhan Can, şiir dinletisini sundu. ICF Dünya Koçluk Federasyonu Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esra Aksüyek ve Sami Bugay, ‘Profesyonel koçluk ve uygulama alanları’ konulu bir seminer verdi. Daha sonra katılımcı yazarlar tarafından ‘Nasıl yazarım, nasıl yayınlatırım’ konulu panel verildi. Son olarak da Ümit Kireççi yönetimindeki Lila Düşler Tiyatrosu tarafından, “Eyvah Dedem Çıldırdı” adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Vali Yavuz Erkmen, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU