21 Kasım 2013 Perşembe

Bir Çocuk Programı Protestosu Çağrısıdır!

Protestoya çağrı -

"İnan Bana" adlı çocuk (!) şov programı çocuk haklarını görmezden geliyor, göz ardı ediyor. Star TV'de yayınlanan programda sunucu karşısına oturttuğu çocukların başına bir taç takıyor ve sorular soruyor. Daha önceden ailesinden edinilmiş bilgiler ışığında sorulan sorulara çocuğun verdiği yanıt kontrol ediliyor, çocuk farklı bir yanıt vermişse taç ışımaya başlıyor, çocuğun yalanını ortaya çıkarıyor.

Her bireyin kendini uygun bulduğu şekilde tanıtma hakkının gasp edildiği programda çocuğun tanımadığı bir sunucu karşısında savunmaya almaya kalkışması "yalan" söylüyorsun denilerek baskılanıyor. 5-7 yaş aralığındaki çocukların hayatında çok büyük yer kaplayan "yemek seçer misin" gibi yetişkinlere göre basit sorulara verdiği soruların "yalan" olarak sunulması ve çocuğun "gerçeğe" davet edilmesi dengesiz bir otosansürün çağrısıdır. Beyaz yalanların önüne geçilmesiyle oluşan travmaları da eminim çocuk gelişimciler daha iyi izah eder.

Özellikle aşağıdaki linkteki "kameralar kapalı" dendikten sonra kayda devam edilerek kişisel hakları ihlal edilen kızcağızın olduğu bölümü dikkatli izlemenizi istiyorum. Hukuki olarak "gizli kayıt" yasağı da giriyor ki işin içine inanılır gibi değil.

Çocuğun kişisel gelişimine ve bireysel haklarına tecavüz eden bu program içeriğinden dolayı protesto edilmelidir! O programa çocuklarını gönderen anne-babalar için de sağduyu sahibi olmaları için dua etmekte de fayda vardır. Sonuçta o çocuklarla bizimkiler aynı ortamda büyüyecekler!

Not - Programda sorular Pedagoglardan geçmiş. Ayrıca Anne ve babalar çocukları yan odadan denetlemektedir. Bir de bütün Türkiye'ye rezil edilmektedirler. Bir yetişkinin izin vermeyebileceği bir konuda çocuğun izni alınmadan gerçekleşen bu programı izlemek isterseniz aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

İzleyici Temsilcisi
Adı-Soyadı: Sezin SAYGINSOY
İletişim Bilgileri: Ahi Evran Cad. No:4 Maslak Şişli İstanbul
Posta Adresi: Ahi Evran Cad. No:4 Maslak Şişli İstanbul
Telefon ve Faks: 0212 335 00 00 - 0212 330 00 50
E-posta Adresi: izleyicitemsilcisi@startv.com.tr

İzlemek isteyenler için:
http://www.startv.com.tr/program/inan-bana

Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU