29 Ekim 2007 Pazartesi

GOOL!!


GOOL!!

Yazan – Yöneten:
ÜMİT KİREÇÇİ

Sakarya Valiliği tarafından bastırılan ve yakın tarihte Sakarya il sınırları içinde öğrenim gören tüm İlköğretim çocuklarına ücretsiz dağıtılacak olan “Hani Her Şey Oyundu?” şiddet karşıtı öyküler Antolojisi içinde yer alan aynı adlı öyküden uyarlanmıştır. Yazar, kendi öyküsünü oyunlaştırmış ve yönetmiştir. Çocuk Yazını grubu değerli yazar ve eğitimcilerin işbirliğiyle hazırlanan “Hani Her Şey Oyundu?” şiddet karşıtı öykü Antolojisi’nde yer alan ve karşılık beklemeden, sanatçı duyarlılıkları ve sorumluluk bilincini taşıyan herkese teşekküre diyoruz.

Konusu: Çocuklar arası şiddet bir süreden beri oldukça yaygınlaşmıştır. Futbol ve Şiddet ise
adeta özdeşleşmiştir. Dahası, bazı kesimlerde aile içi şiddet çocukların sosyal hayatta ciddi sorunlar yaşamalarına yol açmaktadır. Buna bir son vermek, çocuklara kendilerinin ulaşacağı bir yolla son verdirmek gerekmektedir.

Öyküsü: 6 yaşındaki Selin, 9 yaşındaki abisi Fatih’in kişiliğini, ideallerini örnek almış, onun
gibi bir insan olmayı kafasına koymuştur. Hatta onun gibi bir futbolcu da olmayı arzulamaktadır. Kerem ve Şerife de abisinin en yakın arkadaşlarıdır. Gün gelir abisi ve arkadaşları minikler arası futbol turnuvasına katılırlar. Ancak 2-2 berabere kalmaları gerginliğe sebep olur. Hatta Kerem ve Fatih kavgaya tutuşurlar. Fatih, korkaklıkla suçlanınca bir sonraki maçta tekme atmayı, vurmayı, kırmayı kabul eder. Selin’in dünyası yıkılır. Örnek aldığı insan tüm değerlerini bir kenara bırakmaktadır. Bunu abisine söyleyince üstüne üstlük bir de tokat yer.

Şimdi önlerinde bir maç vardır. Fatih tekme atacak mıdır, atmayacak mıdır? Hangisi
daha çok acıtacak Selin’in yanağını, tokat mı, tekme mi?

Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU