15 Temmuz 2008 Salı

DUSOD Sanat Kampı 2008 Tiyatro Gecesi

Ümit Kireççi'nin yönettiği (aslında yönlendirdiği) gösteriler izleyiciyle buluştu. Kursiyer arkadaşlarımızın rejisiyle, aksesuar ve dekoruyla kendilerinin oluşturduğu ve her anına emek verdiği ter akıttığı parodiler büyük beğeni topladı.

İşte bir prova anı:

Bunu nasıl becerdiklerini bilmiyorum ama tüm dikkatlerini çalışmaya vermiş çocukların foroğraf çekildiklerini hissederek objektife bakabilme yeteneği varmış. Hem de tam denklanşöre basılırken :)

Kısa bir sunumun ardından her parodi arasında yer alan ve hepsini Gözde'nin yönettiği, Melek'in (aşçımızın yetenekli kızı) ona eşlik ettiği fıkralardan biri sahne aldı.

Ardından Dila ve Günışığı "Dans" konulu eğlenceli parodilerini sergilediler. Bir fıkra daha derken Aylin sürpriz yaparak sahneye çıktı ve bir şey "oldu". Hareketli gösteriyi durduran bu çalışmada Aylin'in pantomim, dans, bale, kukla gösterisi sunması beklenirken sabırla tam 5 dakika onun aslında sabit bir ağaç olduğunu öğrendik. Tabii hızımız kesildiği için az sinirlendik :)

Ancak Yağmur hepimizden çok kızmış olacak ki "köpek" rolü yaparak ağaca... İşte önce kokladı, sonra... Anlarsınız... Bir şey yaptı... :)))))))) Aylin ağaç rolünde çok başarılıydı ama sonra yürüyerek kaçtı ve rolü biraz bozdu.

Derken bir fıkra daha ve gecenin masalı "Sinbad" sahne aldı. Ömer'in kahraman Sinbad, Gözde'nin güzeeeel Prenses, Pelin'in kötü cadı rolünü canlandırdığı masal Ömer'in doğal sözleriyle tuluat dışı atraksiyonlarıyla inanılmaz bir noktaya ulaştı :)))




İşte Sinbad'dan bir sahne. Ümit Kireççi masalı anlatıyor, oyuncularımız rollerini sözsüz olarak (Ömer hariç) canlandırıyorlar. Yandaki sahnenin bir özelliği de cadının son model yer paspası uçan süpürgesinin kayıp olduğu anlaşılıyor. Hamit Tosyalı otel elemanlarına "ne bu otel malzemelerini ortada bırakmışsınız, ayıp, kaldırın hemen" talimatı vermiş... Kaldırtmış süpürgeyi. Oysa süpürge altı silindirli bir uçan süpürgeydi ve "vırııın" diye çalışıyordu.



İşte bir fıkra daha ve güzeller güzeli gelini canlandıran Dila'nın "Gelin parodisi".
,
,
,
,
,
,
,

Bu parodinin bir kaç özelliği var:

1. Ömer bu defa da damat oldu. Daha önce Sinbad'ı oynayan ve Prenses'i alan Ömer "hocam niye bu rolleri hep ben oynuyorum?" diye sordu. Damat ve kahraman aynı şeymiş :)

2. Timur Avusturya'da yaşadığından türkçesi çooook kırıktı. Ona boşanmak için uğraşan bezgin bir evlendirme memuru rolü verdik. Ezber yapamadığı için sahneye metinle çıktı. Ancak sufle kabul etmedi, uyarıları umursamadı ve devamlı olarak mikrofona "nerede kaldım ben?" sorusunu sordu.

3. Yandaki karenin çekilmesinden on saniye sonra iri bir Örümcek masanın üzerinde belirince gösteri az sekteye uğradı. Timur bir yandan, Ömer diğer yandan, Örümcek apayrı bir yandan....

4. Merve ve Beliz bu parodide nikah şahidi oldular. Merve, üstüne üstlük bıyıklı oldu, hemi de karadenuzlu....

Ve yine fıkra Gözde-Melek ikilisinden, derken gerçekte Otel müşterisi olan Vildan hanımın bir öğretmeni canlandırdığı son parodimiz sahne aldı. Aşırı korumacı anneyi canlandıran Aylin ve onun zavallı oğlunu canlandıran Günışığı, Gözde ve Yağmur'un desteğiyle izleyicileri kırıp geçirdiler.

Gösterimiz alkışlarla sona ererken gecenin sürprizleri sırayla sahne aldılar:

Belçika'dan gelen Hakan Otel müşterisi Meral hanım Türk Sanat Müziğinden örnekler sundu.

Şair Feriha Beriş, gecemize şiir okuyarak renk kattı.

İhsan Beriş Paşa, mızıkasıyla sanat müziğinin sevilen bazı parçalarını yorumladı.

DUSOD Sanat Kampı Yöneticisi yazar Filiz Tosyalı şiir okudu.

Kent TV'den Serdar Karlıova ile şair Gülay Birkly konuklar arasında yerlerini alarak genç arkadaşlarımıza destek oldular.
Oyuncu Arzu Suriçi Kireççi sahnede yer alarak oyuncularımıza yardımcı oldu.

Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU