11 Kasım 2009 Çarşamba

ÇOCUKÇA HAREKETLER BUNLAR

Yazan / Yöneten – Ümit Kireççi
Lila Düşler Tiyatrosu

Çocukça Hareketler Bunlar” sözü bir çok yetişkinin dilinde hayat bulan bir cümle. Ve maalesef bu söz çoğunlukla sevimsiz bir anlamı da içinde barındırıyor. Oysa ne güzeldir çocuk olmak çocukça davranabilmek.

1. Doğum Öncesi – Anne ve babanın anne ve baba olmadan öncesini anlatıyor ilk skeç. Daha ortada bebek yokken yaşadıkları değişimler ve hayatlarında başlayacak değişikliklere hazırlıkları. Kolay değildir aslında anne ve baba olmak. Çocukça hareket bu skeçte daha ortada yokken bile ortada olmanın kendisidir. Annemiz hamiledir ve babadan karnındaki bebeğe masal anlatmasını ister. Hem de gecenin bir yarısı. Buyurun size değişecek bir hayatın ilk habercisi.

2. Okul Çağı – Yetişkinler çok çalışırlar. İş, geçim derdi, kira, ev temizliği, yemek yapma… Çocuklarsa hayatı doyasıya yaşarlar bu tarz olaylardan bi haber. Düşünsenize baba işten çıkar eve gelir. Başını dinleyebileceği tek yerdir. Ama çocuğu yanına gelir ve “baba ödevime yardım etsene” der. Bundan sonrası tam bir zorlanmadır. Baba dişini sıkar ve bütün yorgunluğuna rağmen ödeve yardıma başlar. Ama bu defa da komik olaylar başlar. Ancak yetişkinler yine de yılmaz, çocukları için yorulmaya doymaz.

3. Masal Diyarı – Masallar aracılığıyla yetişkinler çocuklarını eğitmek isterler. Ama masallar çocukların dünyasını yeterince anlatıyor mudur acaba? Bazıları anlatmıyordur bizce.

4. Taş Devri/Modern Çağ – Acaba geçmişte çocuklar nasıldı? O zamanki çocuklarla bugünküler arasında fark var mı? Son komik skecimiz işte bu farkları irdeliyor ve Taş devrindeki çocukların davranışlarıyla Modern çağın çocuklarının davranışlarını kıyaslıyor. Görülüyor ki, çocuklar hep aynıymış!

Canlı müzik eşliğinde sahnelenecek olan oyunumuzda müzisyen hariç dört oyuncu görev alacaktır.

Hiç yorum yok:

LİLA DÜŞLER TİYATROSU

LİLA DÜŞLER TİYATROSU